//Uudenvuoden juhlakutsut

Juhlat | | 16. December, 2013

Uutena vuotena on tapana tietysti juhlia, ja monet menevätkin yökerhoon tai muuhun ravintolaan: niin monet että uutena vuotena ravintoloiden pääsymaksut nousevat päätä huimaaviksi. Monet pitäytyvät kotijuhlissa jo pelkästään sen takia.

Tietyt asiat kuuluvat uuteen vuoteen olennaisesti: samppanja tai ainakin kuohuviini, ilotulitteet ja uuden vuoden lähtölaskenta. Suomalaiset mielellään myös valavat tinaa, joka voikin olla hauskaa mutta myös vaarallista, ainakin jos alkoholia on nautittu runsaasti. Tämä pätee tietysti myös ilotulitteisiin, ehkä vielä enemmän. Onkin paras jos joku tai jotkut ilmoittautuvat vastaaviksi näihin puuhiin, ja jos ei raittiita löydy niin ainakin sellaisia jotka osaavat pidättäytyä alkoholista siihen asti kun tämä ohjelmanumero on käyty läpi. Onhan kello 12 kuitenkin juhlissa melko aikaista, sen jälkeenkin ehtii nauttia alkoholipitoisista juomista.

Tärkeintä on muistaa pitää kelloa silmällä jotta uuden vuoden kellonlyömää voidaan juhlistaa. Televisiossakin on yleensä jokin uudenvuodenohjelma, jossa seurataan juhlayön julkisia tapahtumia, ja se on hyvä tapa juhlistaa tätä hetkeä muun maailman kanssa – kunhan muistaa sen jälkeen sammuttaa television, sillä kun on kutsuja kuin kutsuja latistava vaikutus.

On tietysti omasta itsestä kiinni, kuinka juhlavat kutsut haluaa pitää, ja sen mukaan minkälaisissa asuissa olettaa juhlavieraiden saapuvan. Yleensähän on ollut tapana pukeutua juhlavammin kuin mitä nyt tavallisena viikonloppuna, ja jotkut järjestävät naamiaiset uutena vuotena: kiiltävät kankaat, paljetit ja muu kimallus tuntuu olevan uuden vuoden teema lähes kaikkialla.

Jos aikoo pitää oikein kunnon juhlavat kutsut, kannattaa se mainita itse kutsussa. Juhlan henkeen pääsee jo kun saa kauniisti suunnitellun kutsukortin, jossa mainitaan mikä kutsujen pukukoodi ja teema on, jos kutsuilla on jokin sellainen. Juhlien ohjelmasta on hyvä myös mainita jotain.

Next | Previous
Theme made by Igor T. | Powered by WordPress | Log in | | RSS | Back to Top