//Teema juhlille?

Juhlat | | 7. December, 2013

Kännääminen on tietysti aina yhtä suosittu teema, mutta toisaalta muutakin voisi vaihteeksi keksiä. Naamiaiset ovat olleet uuden vuoden juhlien teemana, nykyään monet juhlistavat Pyhäinmiestenpäivää amerikkalaisittain Halloween-juhlana, jolloin enimmäkseen pukeudutaan klassisten kauhuelokuvien henkeen, vampyyreiksi, kummituksiksi ja niin edelleen. Jos järjestää naamiaiset, voi olla hyvä määritellä tarkempi teema, kuten vaikkapa elokuvahahmot tai supersankari-naamiaiset. Teeman ympärille voi sitten valita koristeet ja musiikin.

Elokuva voikin olla hyvä teeman alku, vaikka ei järjestäisi varsinaisia naamiaisia. Teemaksi voi valita jonkin sellaisen historiallisen elokuvan, jonka aikakaudesta ja miljööstä pitää; vieraille on helpompi esittää haluavansa Great Gatsby henkiset juhlat, kuin selittää että kyse on 1920-luvun amerikkalaisen seurapiirin kutsuja mukaileva tapahtuma. Juhlissa soitetaan 1920-luvun jazz-musiikkia, tarjoillaan klassisia koktaileja ja aikakauden hengen mukaista pikkupurtavaa – netistä varmasti löytyy reseptejä. Vieraiden tulisi puheutua juhlan hengen mukaisesti, jos ei nyt aivan aikakauden vaatteisiin niin ainakin tyylikkäästi, miehet pukuihin ja naiset lyhyisiin leninkeihin tai juhlaviin housupukuihin, mielellään avoselkäisiin sellaisiin.

Erityisen asialle omistautunut juhlien järjestäjä voi keksiä monimutkaisen leikin jonka ympärille juhlat rakentuvat, esimerkiksi aarteenetsinnän tai murhamysteerin. Ulkomailla murhamysteeri-kutsut ovat suosittuja, mutta yleensä niitä järjestävät ammattimaiset juhlien organisoijat, ja saman palvelun voi nykyään ostaa Suomessakin.

Jonkin sortin askartelu on hyvää ajankulua, myös seurassa, mutta tämä sopii lähinnä silloin jos kutsuu paikalle vieraita saman harrastuksen parista. Joulun alla voi valmistaa joulukoristeita porukalla, tai vaikka virkata, mutta alkoholia kannattaa nauttia harkitusti. Ettei herää naama liimattuna sohvaan.

Next | Previous
Theme made by Igor T. | Powered by WordPress | Log in | | RSS | Back to Top