Kokkaaminen on hieno harrastus ja kotiaskare. Vaikka ruoanlaitosta ei erityisesti itse tykkäisikään, on jokaisen vanhempiensa luota muuttaneen oikeastaan välttämätöntä opetella ruoanlaiton salat. Mikäli äiti ole pitämässä kädestä kiinni, voi sormi (tai soppakauha) sujahtaa suuhun ennenaikaisesti mikäli yläasteen kotitalouden tunneillakaan ei ole oltu hereillä. Tällöin apuun rientävät ruoanlaittokirjat, joita on kuitenkin maailmassa tarjolla mielestämme aivan liikaa oikean valinnan tekemiseksi ensimmäisellä yrittämällä. Seuraavaksi esittelemmekin niistä mielestämme parhaimmat:
The New York Times Cookbook on Craig Claibornen kokoama mestariteos, jonka alkuperäinen painos julkaistiin vuonna 1961. Tämä ajaton teos sisältää sisällään jopa 1 500 reseptiä, vaikkakin osaa niistä on ehdittykin muokkaamaan tai poistamaan kokonaan ajan saatossa. Kyseinen kirja järisytti aikanaan koko ruokajournalismin perusteita niin Yhdysvalloissa kuin muuallakin maailmalla.
The Art of Simple Food on vuonna 1971 julkaistu teos, joka nimensä mukaisesti keskittyy lähiruokaan ja vuodenkausien mukaiseen ruokailurytmiin. Vaikka idea kuulostaakin nykyään melko tavalliselta, oli kirjan sisältö aikanaan melko mullistavaa perinteisiin kokkioppaisiin verrattuna. Vielä nykypäivänäkin kirjaa käytetään yleisesti terveellisen ruokavalion perustana useissa kotitalouksissa.
Ranskalaisen keittiön salaisuudet (Mastering the Art of French Cooking) on vuonna 1961 julkaistu kurkistus fransmannien kuuluisiin keittiöihin. Kirjan hurja suosio huomataan myös sen uusintapainoksien määrästä, sillä versioita löytyy jo ainakin 50 kappaletta! Kirjan kaikki 524 reseptiä on selitetty erityisen selkeästi, joten aloittelijoidenkin on helppoa syventyä Ranskalaisen keittiön salaisuuksiin.